Utólagos falszigetelés falátvágással

Mi a lényege ennek a módszernek?

Az utólagos falszigetelés egyik legbiztonságosabb módja, hiszen egy remek anyaggal elzárjuk a víz útját, úgy hogy az építmény szerkezete nem sérül.  Az alkalmazott technológia az olasz COMER cég több évtizedes tapasztalatára és gépeire épül, amit a világ minden részén alkalmaznak.

Hogyan történik a falátvágás?

Szigetelési sík meghatározás, vakolat leverés a teljes átnedvesedett felületről.

(A szigetelési sík minimálisan a terepszinttől számított első fuga, amely 5-7 cm
lehet)
Fűrészelés: a szigetelés helyének meghatározását követően a képen látható falvágó gépek segítségével átfűrészeljük a falat teljes keresztmetszetében, szakaszosan haladva.

 KézigépVágógép
Szigetelés: A víz útjának elzárására az átvágott nyílásba befűzünk egy 2 mm vastag HDPE lemezt, amit a szakaszos átvágások során 5-8 cm-es átfedéssel alkalmazunk a képen látható módon.

Szigetelőlemez_átfedés

Ékelés: az épületszerkezetek mozgásának, elmozdulásának megakadályozására a statikai terhek függvényében speciális műanyag ékek kerülnek beütésre a szigetelő lemez fölött.

Ékelés Ékek

Inj.gépRésinjektálás:a képen látható berendezés segítségével a szigetelő lemez fölött, illetve az ékek közötti rések kitöltését zsugorodáskompenzált anyaggal végezzük 3-5 bar nyomáson.

 

Milyen falaknál, épületeknél használható ez a módszer?

Ezt az eljárást ott alkalmazhatjuk, ahol szabályos, összefüggő fuga található (pl. téglafal). Vályogfalnál is használható, de csak abban az esetben, ha a szigetelés síkja alatt tégla- vagy betonlábazat van. A falátvágásos technológia kő-,terméskő vagy beton falazatnál nem, vagy csak nagyon nehezen és nagy költségráfordítással alkalmazható.

 

Mennyire hatékony ez a szigetelés?

Az utólagos vízszintes szigetelések legbiztosabb módja, mert egy tartós, sérülésnek ellenálló szigetelő lemezzel a fal teljes keresztmetszetében el tudjuk zárni a feltörekvő talajvíz útját. Ez egy mechanikai eljárás, amelynek szakszerű és hibátlan kivitelezése esetén a szigetelés terhelhetőség és élettartam szempontjából is egyenértékű egy új épületnél használatos vízszintes szigeteléssel.