Szigetelőanyagok forgalmazása

MAXPLUG
GYORSKÖTŐ CEMENTBÁZISÚ TÖMÍTŐANYAG, VÍZBETÖRÉSEK ELHÁRÍTÁSÁHOZ

LEÍRÁS:

A MAXPLUG egy olyan gyorskötő, vízzel készítendő tömítőanyag, amely azonnal megállítja a repedésekből, lyukakból és egyéb nyílásokból folyó vizet beton- és kőfalaknál. Zsugorodásmentes és 3-5 percen belül megköt a hőmérséklettől függően. Miután megkötött, részévé válik annak a felületnek, amelyre alkalmazták. Por alakban kerül kiszerelésre és víz hozzáadása után azonnal használható.

ALKALMAZÁS:

 • Rések azonnali eltömése beton felületekben és tömör kőfalakban.
 • Gyorsjavítások vízcsöveken. Törött csöveknél a MAXPLUG néha még akkor is használható, ha a cső nyomás alatt van.
 • Gázszivárgás azonnali eltömése vészhelyzetben.
 • Sürgősen használandó tőcsavarok és egyéb szerelvények rögzítése.
 • Nyomás alatt lévő víz megállítása alagsorokban, alagutakban és szennyvízcsatornákban.

ELŐNYÖK:

Betömi a réseket és vízszigeteli a felületet, amelyre alkalmazzák. Exoterm reakciójának köszönhetően nem zsugorodik, repedezik, illetve gyengül. Növekvő térfogatú. 3-5 perces gyors megkötési ideje változtatható (gyorsítható, illetve lassítható) meleg, illetve hideg víz hozzáadásával. Azonnali kötés is lehetséges. Ideális karbantartó anyag otthonra és az iparban. Nem mérgező, ha ivóvízzel érintkezik. Mechanikai tulajdonságai a beton tulajdonságaihoz hasonlóak és bizonyos esetekben még jobbak is annál. Víz alatt is megköt.

SZERSZÁMOK:

A MAXPLUG felhordható simítókanállal, sőt még kézzel is. Mint minden maró hatású anyagnál, feltétlenül viseljen védőkesztyűt, ha alkalmazza a terméket.

HOGYAN KELL KEVERNI?

Csak annyi MAXPLUG-ot keverjen, amennyit három percen belül fel tud használni; vízszivárgásnál csak annyi anyagot keverjen, amennyit a kezével fel tud használni. Használjon műanyag, illetve gumi edényt, szükség szerint töltse fel MAXPLUG-gal, és lassan adagolja a vizet, egészen addig, amíg cement-habarcs sűrűségű anyagot kap. Egy kilogramm porhoz 230 milliliter vizet kell adni.

HOGYAN KELL HASZNÁLNI?

 • Normális időjárásnál a MAXPLUG 3-5 perc alatt köt meg a termék és a víz hőmérsékletétől, valamint a légköri viszonyoktól függően. Három perc a kötési idő, ha a hőmérséklet 18-20 oC körül van.
 • Meleg időjárásnál, amikor magas a hőmérséklet és a MAXPLUG igen gyorsan megköt, hideg vizet kell használni, hogy késleltesse a megkötési időt és maradjon elég ideje az anyag alkalmazására. Rendkívüli meleg esetén tartsa a terméket árnyékban és adjon jeget a keverő vízhez.
 • Hideg időjárásnál, amikor alacsony a hőmérséklet, használjon meleg, illetve forró vizet a MAXPLUG keverék elkészítéséhez. Rendkívül alacsony hőmérsékletnél, azaz 0 oC alatt hevítse fel az anyagot és használjon forró vizet.
 • A felszín előkészítése: Az összes kialakítandó hézagnak minimum 2 centiméteres mélységgel és 1,5-2 centiméteres nyílással kell rendelkeznie. Készítsen egy négyszögletes bevágást, lehetőleg fecskefark irányban arra a felületre, amelyre az anyagot alkalmazzák; ne készítsen ,,V” alakú bevágást. Tisztítsa meg a felületet, ha azon nincsen víz az alkalmazás idején. Ne használja a MAXPLUG-ot erőszakos módon.

ELFOLYÁS REPEDÉSEKNÉL, ILLETVE ILLESZTÉSEKNÉL:

Először elkészítjük a felületet úgy, hogy eltávolítjuk a laza betont a repedésekből és 5 cm mélyre levágjuk, majd kis mennyiségekben felvisszük a MAXPLUG-ot. Csak annyi anyagot keverjünk ki egyszerre, amennyit fel tudunk vinni; ne öntse az anyagot; mindig használja a kezét. Várja meg, amíg felmelegszik felvitel előtt, azonnal távolítsa el a felesleges anyagot és folytassa addig, amíg a repedést be nem fedi. Nagy nyomás alatt, alagutakban és alagsorokban ne próbálja betömni a repedést azonnal.

Hagyjon egy kis elfolyást alul azért, hogy könnyítsen a nyomáson és hagyja, hogy a MAXPLUG szilárdan megkössön. Ha befejezte a munkát a kis elfolyást is tömje be.

TÁGULÓ ILLESZTÉK:

A MAXPLUG megkötés után egy merev termék, és azért nem ideális anyag ilyen típusú munkákhoz, mivel a táguló illesztékek állandóan mozognak. Mindenesetre használható a víz útjának betömésére táguló illesztékeknél; később, amikor megszárad, a táguló illesztékeket megjavítjuk rugalmas anyaggal.

Ár: 1016 Ft + 27% ÁFA / kg

MAXSEAL
VÍZSZIGETELŐ BEVONAT BETONFALAK, VAKOLT FALAK, ELŐRE GYÁRTOTT PANELEK ÉS TÉGLÁK SZÁMÁRA

A MAXSEAL olyan ragasztók és speciális adalékanyagok keveréke, amelyek gondosan ellenőrzött kötőanyagokkal együtt adják a bevonat vízszigetelő tulajdonságait. A következő felületeken alkalmazható. beton, tégla, cementvakolat és kőfal.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK:

 • Víznyomásnak kitett alagsorok vízszigetelése.
 • Alapozásoknál a betonalapok víz elleni szigetelése.
 • Betonelemek és előre gyártott panelek vízszigetelése.
 • Hőerőművek silóinak és hűtőtornyainak díszítő és vízszigetelő felületkezelése.
 • Öntözőcsatornák javítása és vízszigetelése.
 • Víztisztító-telepek védelme és vízszigetelése.
 • Alagutak és aknák vízszigetelése.
 • Úszómedencék vízszigetelése.
 • Édesvíztartályok vízszigetelése.

ELŐNYÖK:

A bevonat lehetővé teszi a fogadó alapréteg nedvességének leadását, párolgását. A végleges MAXSEAL bevonat alkalmazható vízszigetelés, illetve díszítő felületképzésként. Kiváló vízszigetelő tulajdonságokkal bír a természeti elemeknek kitett külső felületeknél. Épületek belsejében történő alkalmazásnál, különösen alagsorokban, a bevonat ellenáll a talajvíz hidrosztatikus nyomásának. Könnyen használható, és a karbantartási költség gyakorlatilag nulla. Ellenáll a sós víz és a légköri szennyeződés korróziós hatásainak. Tartósabb a festékeknél és egyéb bevonatoknál. Szerkezetileg elválaszthatatlan egységet képez az alapréteggel, kitölti és elzárja az összes rést. Nem mérgező, ezért ivóvízzel is érintkezhet. Festhető, vakolható, illetve kerámialapokkal burkolható.

FELÜLET-ELŐKÉSZÍTÉS:

Csak tömör, szilárd és tiszta felületet szabad bevonni, amelyen nincsenek festékmaradékok, kivirágzás, laza szemcsék, zsiradék, olajcsíkok, por, gipsz, stb. Ha a felületet korábban meszelték, festették vagy más hasonló felületkezelést kapott, akkor ennek legalább 80%-át el kell távolítani. Minden hézagnak legalább 1,5 cm mélynek kell lennie, amit MAXREST-tel kell tömíteni, ha vízmentes, illetve MAXPLUG-gal, ha vízbehatolás történt. Az összes nem szerkezeti felületi vasat 2 cm mélységben vissza kell vágni, és aztán MAXREST-tel, illetve MAXPLUG-gal befoltozni.

Mossuk le a felületet vízzel, mielőtt a bevonatot felvisszük, majd az első réteget kefével vagy hengerrel hordjuk fel. 8 óra elteltével a másik irányú felvitelre kerülhet sor, szintén kefével vagy hengerrel.

Ne alkalmazzuk a bevonatot gipsz alaprétegre!

HOGYAN KEVERJÜNK MAXSEAL-T?

Kézi keverésnél egy nagy edényben keverjünk össze egy rész MAXCRYL-t három rész vízzel, és használjuk ezt a folyadékot a MAXSEAL keverék elkészítéséhez. Tegyünk egy edénybe 7-8 litert ebből a folyadékból minden egyes zsák MAXSEAL-re számítva, és keverjük addig, amíg sűrű, krémszerű pasztát kapunk. Hagyjuk a keveréket állni 10-15 percig. Ha kis sebességű fúrógépet használunk, akkor keverjük az anyagot kb. egy percig, azután azonnal használható. Egy 25 kg-os zsák, illetve vödör MAXSEAL-hez kb. 7-8 liter folyadék szükséges (azaz víz-MAXCRYL keverék), illetve csak 7 liter víz, ha a felület tulajdonságai és az időjárási viszonyok is ideálisak a MAXSEALalkalmazására.

ALKALMAZÁSI HŐMÉRSÉKLET:

 • Nyári melegben nedvesítsük be a felületet bő vízzel, és használjuk a MAXCRYL-t a MAXSEAL keverékhez. Ha úgy látja, hogy a száradási folyamat túl gyorsan megy végbe, akkor a MAXSEAL felvitele után is bevizezheti a felületet.
 • Télen ne alkalmazzuk a MAXSEAL-t, ha a hőmérséklet 5oC alatt van, illetve ha várhatóan 5 oC alatt lesz 24 órán belül.
 • Ne alkalmazzuk a MAXSEAL-t fagyos, illetve fagyott felületekre!
 • Az ideális alkalmazási hőmérséklet 15-20 oC!
 • Ne alkalmazzuk a MAXSEAL-t kültéri felületekre, ha eső várható 4-6 órán belül.

 Ár: 890 Ft + 27% ÁFA / kg

MAXSEAL FLEX
RUGALMAS VÍZSZIGETELŐ BETONHOZ, KŐFALAKHOZ, FALAZÓ ELEMEKHEZ, CEMENTVAKOLATOKHOZ, ELŐRE GYÁRTOTT PANELEKHEZ ÉS TÉGLÁHOZ

LEÍRÁS:

A MAXSEAL FLEX kétkomponensű termék, melynek alapja ragasztók és jól átszűrt tömítők elegye, speciális műgyantával keverve. A MAXSEAL FLEX bevonat rugalmas vízszigetelő bevonat, amely gyakorlatilag minden felülethez tapad, mint például betonhoz, természetes és mesterséges kőhöz, gipszvakolathoz, téglához, beton falazóblokkokhoz stb.

ALKALMAZÁS:

 • Ivóvíztartályok, úszómedencék és víztározók vízszigetelése és védelme.
 • Víznyomásnak kitett alagsorok vízszigetelése.
 • Új és régi épületek belső és külső víz elleni szigetelése.
 • Falak, alapzatok, aluljárók és padlók vízszigetelése.
 • Olyan mélyépítési létesítmények vízszigetelése és védelme, mint például alagutak, öntözőcsatornák, gátak, támfalak és víztisztító telepek.

ELŐNYÖK:

Rugalmas, vízszigetelő bevonat. Befedi a hajszálrepedéseket. Átengedi a vízgőzt, ami lehetővé teszi az alapréteg lélegzését. Kopásálló, nem porlik. Ellenáll a légköri szennyeződésnek, a sós víz maró hatásának és a fagyási-olvadási ciklusok hatásának. Ellenáll a talajvíz hidrosztatikus nyomásának, ha földalatti létesítményeknek alkalmazzák. Kitűnő tapadás és könnyű alkalmazhatóság jellemzi. Nem mérgező. Kloridmentes. Alkalmazható ivóvízhez. Tartósabb más bevonatoknál, gyakorlatilag karbantartási költségek nélkül.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS:

Csak hibátlan, tiszta felületet szabad bevonni, amelyen nincsenek festékmaradékok, por, zsiradék, kivirágzás, laza szemcsék, olajfoltok, gipsz, stb. A repedezett betont kb. 2 cm mélységig kell kimélyíteni. A szabadon álló betonvasakat le kell tisztítani és alá kell vágni. Vigyünk fel egy MAXREST iszapbevonatot, majd formázzuk meg MAXREST vakolattal a felületet. Ugyanígy tömítsünk be MAXREST-tel minden lyukat, üreget és darázsfészket. Mossuk le alaposan a felületet és itassuk át vízzel.

SZERSZÁMOK:

A MAXSEAL FLEX-et olyan rost típusú ecsettel lehet felvinni, mint például a MAXBRUSH, valamint kefével, illetve hengerrel. Nagy területekre a MAXSEAL FLEX-et porlasztással is fel lehet hordani. Célszerű az első bevonatot ecsettel felvinni azért, hogy az egész felület teljes bevonatot kapjon. Vízszintes felületekre a MAXSEAL FLEX-et simítókanállal is fel lehet vinni. A munka befejeztével a szerszámokat tisztítsuk meg vízzel.

KEVERÉS ÉS FELVITEL:

A MAXSEAL FLEX két előre kimért komponensként kerül kiszerelésre. Öntsük a port, a ,,B” komponenst egy vödörbe, amely tartalmazza már a gyantát, az ,,A” komponenst, és keverjük kis sebességű keverőgéppel egészen addig, amíg homogén keveréket kapunk.

Ne adjunk hozzá vizet!

Vigyünk fel két bevonatot, 1-1,5 kg/m2 MAXSEAL FLEX-et használva bevonatonként. A két bevonat felhordása között legalább 16 óra és legfeljebb 3 nap teljen el. 7 napig tart, amíg a termék teljesen megköt. Ezután a termék kész arra, hogy állandóan vízzel érintkezzen. Az idő, ameddig a keverék a kannában felhasználásra alkalmas marad, hőmérsékletfüggő (30 perctől 2 óráig terjedő időtartam).

ALKALMAZÁSI HŐMÉRSÉKLET:

 • Ne alkalmazzuk a terméket, ha a hőmérséklet 5 oC alatt van, illetve ha várhatóan 5 oC alatt lesz az alkalmazást követő két órában!
 • Ne alkalmazzuk, ha a hőmérséklet 30 oC felett van!
 • Ne engedjük, hogy a terméket erős szél vagy magas hőmérséklet érje!
 • Ha túl gyorsan köt, finom vízpermetet alkalmazzunk két órával a termék felvitele után.

 Ár: 1650 Ft + 27% ÁFA / kg