PENETRÁT vakolatszigetelés

Mi a PENETRÁT rendszer lényege?

A PENETRÁT vakolatrendszer működési elve az, hogy az anyag a fal szerkezetébe hatolva mintegy 5-10 cm mélységig a falban lévő hajszálerekben, kapillárisokban kikristályosodik, az itt található nedvességgel reakcióba lépve térfogata megnő, így a nedvesség nem tud megjelenni a felületen.

Ez a vízzárás nem azt jelenti, hogy megszűnik a szükséges páradiffúzió, ez továbbra is fennáll a PENETRÁT-tal kezelt felületen, így biztosított a fal kiszáradása, de a víz bejutását a falazatba megakadályozzuk.

 

Hogyan működik a PENETRÁT vakolatszigetelés?

A PENETRÁT anyag  a porózus szerkezetű építőanyagokat képes felújítani, újjáalakítani, utólagos vízszigetelésként a vízzáróságukat biztosítani, azáltal, hogy az építőanyagok szerkezetébe mélyen behatol.

Előnye, hogy a technológia alkalmazásánál nincs szükség a fal szárítására, mert a PENETRÁT a vizes falban lévő nedvességet a kristályosítási folyamatban felhasználja.

 

Mi a szigetelés folyamata?

Először is levéssük az átnedvesedett vakolatot, falmarógéppel kialakítjuk a megfelelő felületet a kapilláris utak megnyitása érdekében. A falazat fugáit is kitisztítjuk, kimélyítjük azért, hogy a PENETRÁT mélyebben tudjon kapcsolatba lépni a falszerkezettel.

A PENETRÁT szigetelő réteg felhordása előtt a falszerkezetet át kell nedvesíteni teljes mértékben, hiszen a PENETRÁT a kapillárisokban lévő vizet használja fel a kristályosodáshoz, valamint így tud mélyen behatolni a falszerkezetbe.
A kimélyített fugákat bedolgozzuk PENETRÁT habarccsal, majd a PENETRÁT szigetelő bevonatot felhordjuk a teljes falfelületre is, maximum 3 mm vastagságban, több rétegben. A rétegek felhordása között legalább 24 órának kell eltelnie, és minden réteg felhordása előtt szükséges a falazat újranedvesítése.  Az elkészült felületet nedvesen tartjuk legalább 3-4 napig.
Az így elkészített szigetelő rétegre lélegző vakolatot készítünk, biztosítva ezzel a szigetelés védelmét, valamint a falazat megfelelő száradását, párolgását.