OXYDTRON vakolatrendszer

Mi az OXYDTRON rendszer lényege?

Ez a vakolatrendszer egy nanotechnológiás vakolat, amely technológiája szerint a hatását kötött rétegrenddel tudja biztosítani. Ennek megfelelően a fal- vagy akár betonszerkezet teljes keresztmetszetében vízzáróvá válik, így tömegszigetelés is létrehozható. Az OXYDTRON működése a modern fizikán alapul, amely kémiai folyamatokban nyilvánul meg.

 

Hogyan működik az OXYDTRON vakolatszigetelés?

Az OXYDTRON anyagok cement bázisú, por állagú cementhabarcsok illetve adalékszerek, amelyek a porózus szerkezetű építőanyagokat képesek felújítani, újjáalakítani, utólagos vízszigetelésként a vízzáróságukat biztosítani, azáltal, hogy az építőanyagok szerkezetébe mélyen behatolnak.

Előnye, hogy a technológia alkalmazásánál nincs szükség a fal szárítására, mert az OXYDTRON anyag a vizes falban lévő nedvességet a kristályosítási folyamatban felhasználja.

 

Mi a szigetelés folyamata?

A szigetelendő felületen lévő téglakitöréseket vagy egyéb sérüléseket OXYDTRON R4 vízzáró és javítóhabarccsal kijavítjuk, majd a téglafugákat kitisztítjuk, OXYDTRON Renova anyaggal bedolgozzuk, majd az egész felületet kézi betonmaróval átdolgozzuk, hogy a kapillárisok megnyitásra kerüljenek. Az így megtisztított, előkezelt felületet a teljes telítettség mértékéig át kell nedvesíteni, akár többszöri újranedvesítéssel is. Az előkészített felületre az alábbi anyagokat hordjuk fel, meghatározott rétegrendben: először az OXYDTRON ,,B’’ anyag kerül a felületre, majd az OXYDTRON R4 vízzáró habarcsból felhordott réteg következik. Ezt a két réteget gépi szórással hordjuk fel, ,,nedves a nedvesre’’ módon.

A folyamat lezárásaként történik az OXYDTRON Renova anyaggal történő vakolás, először kiegyenlítő vakolat, majd a simító réteg felhordása.